FACEBOOK

1 г. мрак около разстрела на данъчния шеф

Като мафиотски бос беше разстрелян точно преди една година на 19 декември Иво Стаменов - директор Фискален контрол в НАП. Показното убийство беше извършено посред бял ден в самото сърце на София на ул. Дунав при ъгъла с Московска - на 30 м от Столичната община, в района, където има най-много камери за видеонаблюдение в цяла България. Извършителят е бил толкова спокоен, че в час пик съвсем спокойно се е оттеглил, въпреки че и двата му изхода за бягство - и вдясно по ул. Врабча към бул. В.Левски, и направо към бул. Дондуков го водят към супер задръстени пътни артерии.

Сиреч, килърът е бил на напълно спокоен, че има чадър. Година по-късно няма никаква следа от него, нито пък е известно кой е поръчителят. Убийството, за което обещаваха да се разкрие за 2-3 дни, както всички мафиотски разстрели от 2001 г. насам, е потънало в мъгла. Фалшива се оказа следата с банда с главатар - брат на бивш депутат от ГЕРБ, който сега е народен представител от ДПС.

Друга не е била лансирана медийно. Нито бяха потвърдени, нито - отречени, новините от очевидци за намерени в дома на убития огромни 6-цифрени суми, невъзможни за спечелване със скромна заплата под 1000 лв., което още веднъж подсказва, че НАП работи повече като организирана престъпна група, отколкото като институция. Не последваха мерки на принципала - финансовия министър по отношение на ръководството на данъчната администрация.

Главен секретар на МВР тогава, а днес министър е Младен Маринов, който и дума не обелва по темата. Както и по другото показно убийство, но веднага след Нова година - на собственика на айран Балкан отново посред бял ден в София, на метри от дома на столичния кмет в престижен южен район. Петър Христов бе известен като неофициалната касичка на ГЕРБ в избирателния район на Цветан Цветанов - Велико Търново, в съседния на Цецка Цачева в Плевен и останалите области от Северна България. Разстрелет беше обещано, че ще бъде разкрит до 2-3 дни. Нито извършителят, нито поръчителят са ясни до момента.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени