FACEBOOK

0,00003% грешки на vinetki.bg, но за кого работи Капитал

си позволява да нарича „не особено достоверен източник” 19 минути, а сам потвърждава написаното от нас за е-винетките: и как АПИ се наговаря с веригите бензиностанции да саботира пускането на системата от Нова година (финансовият шеф там случайно е съпруг на изпълнителната директорка на Шел). Защо ли Капитал не споменава най-важното, което разкрихме? АПИ плаща с над 4 млн.лв. от еврофондовете незаконни съоръжение по тола на "фирмата на певицата Лилана". По-жалко за Капитал е кой е източникът, уж от бензиностанциите, издаден с коментара ни в клин – ни в ръкав на цитираната от досега смятания от нас за авторитетен вестник Лиляна Деянова. Която е описана така, за да не се разбере, че става въпрос за Лилана, чийто връх в кариерата е събличане за Плейбой. „Ово е стандарт” се казва на сръбски, а думата на френски е „ниво”. На разградски, откъдето е Капитал, е някакъв турцизъм. За щастие вестникът, който може и нарочно да го е направил, за да я демаскира, слава Богу, освен това е публикувал интервю, което препечатваме, защото в него е цялата истина по проблем, който не съществува, но се опитват да го създадат недоволните от факта, че премиерът назначи нов шеф на АПИ и нов заместник-шеф.

Т.е. рекетът – институционален и медиен, НЕ МИНАВА. Ето го интервюто, от което става ясно, че половин година преди пускането на тол-системата, електронно вече има готовност за старта й:


С. Арнаудова, ИТС: Готови сме за пускането на тола за камиони


Как кандидатствахте да станете национален доставчик и какви критерии трябваше да покриете?

Кандидатствахме на база огромен 20-годишен опит в сектора. Екипът, както като собственост на компанията, така и като мениджмънт на ИТС АД, е същият, който създаде и разви бранда 2be от 1996 г. Той беше лидер у нас в продължение на 12 години с над 1000 служители и над 250 милиона евро годишен оборот. 2be беше един от първите доставчици на GSM услуги на българския пазар изобщо. През 2008-а година решихме да напуснем вече развития и свръхконкурентен пазар, като се насочим към предлагането на нови електронни услуги.

От 2010 година изследваме възможността да продължим своето развитие и да използваме нашия опит в предлагането на електронни услуги. През 2012 година регистрирахме дружеството Интелигентни трафик системи АД, след като България обяви, че планира създаването на Национална тол система. От същата година е и първият ни партньорски договор с Kapsch, Австрия - световният лидер в изграждането на тол системи. През следващите години тествахме всички възможни решения за предлагане на тол услуги и тяхната съвместимост с българския пазар.

Тъй като българската тол система е изключително либерална, ние приехме стратегията да се опитаме да бъдем сред първите на пазара и да се възползваме максимално от конкурентното предимство, което ни предоставя тази възможност.

До края на 2018 година успяхме да покрием всички критерии, включително и технически, заложени от държавата, а непрекъснатите обжалвания на процедурата за избор на доставчик за националната тол система ни дадоха необходимото време всички предлагани от нас услуги да бъдат предварително тествани в симулирана среда. Доказателство за нашата готовност и професионализъм е постигнатият резултат още в първия месец от експлоатацията на системата.

През нашата мрежа от партньори до днешна дата са минали над 550 000 транзакции, като броят на неуспешните е едва 17, което е най-добрият известен ни показател при старт на подобна система. Сайтът vinetki.bg работи безупречно от първите минути на своето въвеждане в експлоатация. Той има най-високата оценка на т.нар. "пенетрейшън тестове" (защита от пробиви при атаки) 10/10, информацията в него е абсолютно защитена, сигурността му е поверена на водеща световна компания в дейността Amazon, има модерна облачна структура и е изключително лек и удобен за употреба.

В момента имаме малко над 60% дял в търговията на електронни винетки и полагаме усилия да го увеличим. Ние сме подготвени да поемем обслужването на още по-голяма част, като нарастването на нашия дял категорично ще доведе до спокойствие на потребителите.

Под каква форма е партньорството ви с А1?

Предложихме партньорство на редица компании, като първи ни се довериха А1, ОМВ, Лукойл, Български пощи, Изипей и Ипей, както и верига сервизи Тахо Венци.

С всеки от тях имаме партньорски договор за развитие на дейността, като целта ни е да предложим цялостна и комплексна услуга на българските потребители. Смятаме да предложим на българските превозвачи цялостно обслужване в областта на тол услугите и да отговорим на всички техни нужди.

Планираме до две години да влезем на пазарите в Гърция, Македония и Сърбия, а до 4 години и на целия европейски пазар. Български превозвачи оперират успешно навсякъде в ЕС и чрез подкрепата си за тях, ние имаме ключа към нашето собствено развитие.

Благодарение на добрата им организация, високия професионализъм на всички техни екипи, работещи по нашия проект, А1 успяха да са първия наш партньор, който се интегрира технически и единствен преди Коледните празници.

Какъв процент комисионна получавате от стойността за продажба на електронни винетки?

Не мога да коментирам търговски въпроси и клаузи за възнаграждение от договори, особено когато сме разписали сериозни клаузи за конфиденциалност с изключително високи неустойки.

Българската държава избра най-консервативния подход и приложи посочената долна граница на възнаграждение. Ние изпълняваме стратегията си да сме "първи на пазара" и рискуваме собствен капитал и ресурс за тези инвестиции, но това е бизнес решението и бизнес рискът, който сме решили да поемем.

Като всяко ново начало и за нас е трудно като компания, която е инвестирала между 10 и 12 милиона лева, само за да участва на пазара. Освен да възвърнем първоначалните си инвестиции, ние трябва да успеем да се разплащаме със специалисти, да отворим офиси, да закупим софтуер, много допълнително оборудване и т.н.

Наши доставчици на технически решения са Kapsch, Amazon и българската компания Мелън Технолоджис, работим и с водеща американска компания за производство на софтуер, водещ френски производител на бордови устройства, в сътрудничество сме и с един от големите мобилни оператори в Европа.

Абсолютно сме готови за пускането и на втората част от системата, а именно тол таксите за автомобили над 3,5 тона.

Имате ли обяснение защо решението, с което сте избрани за Национален доставчик, не е публично?

Въпросите с публичността на документите трябва да бъдат отнесени към държавата. Ние отговаряме и спазваме всички държавни изисквания, необходими за нашата дейност.

Познавате ли лично представители на Kapsch?

Работим в тясно сътрудничество с над 100 специалисти на Kapsch, с някои от които се срещаме и сме преговаряли. Общият брой служители на партньорски фирми, които сме ангажирали в развитието на услугите по предлагане на електронни услуги за таксуване на пътен трафик на българския пазар е над 300.

На снимката: Станислава Арнаудова


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
© sofia.media всички права запазени