FACEBOOK

Ще отворя администрацията към хората и бизнеса, обещава десният кандидат-кмет на Триадица

В кметската надпревара за София липсват кореняци, а Вие сте номинация за районен кмет на десницата и сте от „махалата”, не е ли риск да сте изправени всеки ден пред „съда” на комшиите?


Казвам се Димитър Божилов, роден съм в София и израснах в квартала до Петте кьошета и църквата Св. Георги. Имам зад гърба си 34 години и съм женен. Юрист съм по образование и призвание, практикувам достойната адвокатска професия. Занимавам се с местна политика от години. Това е онази част от управлението, която влияе и се отнася до всеки един от нас лично. По какви пътища ще карам, докато стигна на работа; къде ще запиша детето си на детска градина; какъв въздух ще дишам и има ли парк близо до вкъщи- това са само част от въпросите, на които една местна власт трябва да отговори и то адекватно и навременно. Кандидатирам се за кмет на столичния район Триадица от Демократична България и искам да оставя след себе си нещо по-добро.

Хубави пожелания, а нещо конкретно?


Ето как виждам нещата, каквито според мен те трябва да присъстват в профила и работата на един районен кмет:
- Последователност - не съм прибързан човек. Зная, че трайните резултати не идват от прибързани решения. Преследвам целите си спокойно, разумно и неотклонно. Знам, че като районен кмет ще изпадам ситуации, които ще изискват бърза и навременна реакция. Тя ще бъде факт, но големите проблеми, от които страда нашият район ще бъдат решени само по пътя на последователното преследване на основната цел- да живеем нормално, в чисти, подредени и сигурни квартали.
- Човечност- ще бъда районният кмет, когото познавате. Ще ме срещнете на улицата, в общината, в магазина. Дните на затворени врати и незнайни чиновници отиват в миналото. Гражданите на нашата столица и на Триадица дават достатъчно от собствените си средства и усилия, за да заслужат нормално и човешко отношение от администрацията, която издържат. Ето защо, искам да върна човешкия облик на района. Да направя така, че хората да не си тръгват ядосани от сградата на администрацията. Да постигна онова ниво на комуникация, което помага на гражданите, на бизнеса и на служителите на района.
- Компетентност - юридическото образование ми даде много. Научи ме на правила, на дисциплина, да чувствам кое е добро и кое е лошо. Познанията на законите и наредбите, тяхното тълкуване и прилагане спрямо всеки отделен случай ще ми помогне да бъда районен кмет, който не е буквоядец, а разумно помага и решава проблемите на хората, заедно със своята администрация.
- Диалогичност- отстоявам позициите си с аргументи и търпение. Човек може да бъде най-непреклонен, когато е благ и именно това е качеството, което ще използвам, за да подобря развитието на нашия район. Диалогът, който ще водя е на първо място с гражданите на Триадица. Всички разумни предложения и идеи ще бъдат осъществени с моето посредничество- пред община и пред държава. Като медиатор в прокарването на важни за Триадица проекти, ще ангажирам сили и ресурс от районната администрация- така празните думи и обещания да бъдат заместени от дела и идеи.
- Смелост- не съм безстрашен, но съм се изправял пред много трудности. И съм успявал. Всеки опит да бъда притискан или заплашван, съм посрещал с хладнокръвие и разум. Държа на думата си и не се отмятам от обещаното. Като районен кмет ще посрещам трудностите и проблемите, които касаят Триадица с решителност и кураж и ще оправдая честно доверието, което ми е гласувано.
- Визия- районият кмет има малко правомощия. Като представител на Триадица обаче, аз ще използвам всяка възможност, която законът и правилата ми позволяват, за да постигна решенията, които са важни за района. Подобряване нивото на предоставяните от администрацията услуги; прозрачност и публичност при управлението на района; по-добра организация, планиране и контрол на възложени ремонти; повече внимание за децата и възрастните са само част от темите, които са залегнали в моята визия за развитие на Триадица за следващите четири години. Тези цели ще бъдат следвани неотклонно, до постигането на качествени резултати.
- Доверие- то се гради трудно и се губи лесно. В началото на всяка политическа кампания хората чуват обяснения защо трябва да се доверят на един или друг политик. Няма верен отговор на този въпрос. Аз заставам зад своята кандидатура със своите знания, опит, качества и име, за да създам един нов подход на управление.

Ще отворите администрацията, така ли да Ви разбираме?


Да, хората ще намират администрация и кмет, поставени в услуга на своите граждани, отзивчиви към техните мечти и адекватни на техните проблеми. Ще представят услуги и диалог, способни да удовлетворят гражданите и бизнеса. Гарантирам прозрачни процеси и разумни решения, които помагат на района и на града. Защото Триадица го заслужава. Ще бъда районният кмет, който застава до вас. От Триадица за Триадица.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени