FACEBOOK

Ще има ли Бронзова къща?

Две седмици, след като 19 минути сравни снимки от първия ден, когато за нула време в чест на австрийския президент бяха сглобени няколко елемента от Бронзовата къща, колегата от сайта Площад Славейков Емил Георгиев също направи сравнение. И отново напредък няма. Само напомняме, че по официални данни безплатният подарък ни излиза поне 60 000 лв. за бетоновата основа. Колко още пари за охрана, почистване, разрешителни, това е тайна.

Напомняме също, че Бронзовата къща, която е смешно малък обект с 25 кв.м. основа, трябваше да е издигната още на старта на българското европредседателство през януари. То отива към своя край на 1 юли, а Къща няма. Дали пък проблемът не е, какъвто предпоожиха всички скулптори – недобре планираната конструкция от човек, който никога не е правил монумент и заради това Общината не иска да рискува? Отговор няма. Още в началото на обсъжданията кметът Фандъкова даде да се разбере, че не е сред почитателите на доста спорната идея, но Столичният общински съвет даде зелена светлина за поставянето на обекта, заобикаляйки немалко задължителни изисквания и вървейки по тънките граници на правото.

„Вчера качих тези две снимки в една група, за да покажа как между 3 и 28 май работата по Бронзовата къща не е мръднала. Оттам започнаха да ме обвиняват, че това всъщност била една и съща снимка и дори бях обявен за измамник.

Ако и тук някой се кани да ми каже, че това е една и съща снимка, искам да попитам как, по дяволите, да направя различни снимки на едно и също място, след като там от 25 дни не се е случило нищо и на 28 май всичко си беше точно, както на 3 май!?”, пише Георгиев във Фейсбук.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени