FACEBOOK

Шейново на бунт срещу насилието


Лекарите от Акушеро-гинекологичната болница Шейново в София излязоха на символичен протест след нападението над д-р Албена Гагова от баща на новородено дете. Както 19’ вече писа той поискал от лекарката плацентата на бебето, но получил отказ, след което нападнал докторката с юмруци.

Медиците се събраха миналата сутрин пред болницата и рочетоха декларации. В символичния им бунт участваха и представители от други лечебни заведения.

Д-р Мишел Шоайб обясни пред БНР, че проявата е замислена като общ протест срещу насилието над медицински лица, учители и полицаи. Той изрази надежда за всеобща подкрепа и допълни, че е крайно време е да се събуди гражданското общество на българите и всички да се опитат заедно да ограничат опитите за физическа саморазправа.

В социалната мрежа вече има група в подкрепа на д-р Гагова. За часове в нея се събраха стотици последователи, които показаха своята съпричастност и изразиха благодарност за професионалната работа на битата жена.

Българският лекарски съюз също подкрепя медиците от Шейново, заяви в предаването Лице в лице по бТВ д-р Таня Андреева, която е била на смяна заедно с пребитата д-р Албена Гагова. Тя припомни, че през 2013 г. беше криминализирано нападението над лекари и от тогава до сега са случаите на осъдените са единични, а нападението над лекари е ежедневие.

Д-р Гагова поне месец няма да може да изпълнява задълженията си, тя е лекар, който има много пациенти и какво се случва с тях през това време, попита риторично д-р Андреева.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени