FACEBOOK

Шансовете за подписването на рамков договор между Kасата и БЛС намаляват

"Тенденцията за подписване на Национален рамков договор намалява", обяви председателят на Българския лекарски съюз Венцислав Грозев вчера след последния кръг преговори с Националната здравно-осигурителна каса. „Не се споразумяхме за 34 млн.лв., които поискахме за осигуряване на първична и специализирана извънболнична помощ“, обясни той. По думите му тези пари са "огромен риск, който може да доведе до неподписване на договора. Грозев обясни, че БЛС иска повече пари, за да се увеличат цените на някои прегледи, както и техния обем.
“С това, което предлагахме, гарантирахме, че можеше да се случи огромна част от реформата. Искахме да се увеличат парите в извънболничната помощ, за да се облекчи болничната“, каза още Грозев.
Той изрази несъгласие с това, че надзорният съвет на Касата се готви да разпредели голяма част от резерва – около 100 млн. лева, допълнително за лекарства. От Лекарския съюз освен това потвърдиха, че са твърдо против разписването на системата за пръстовия идентификатор в рамковия договор.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени