FACEBOOK

Цяла Източна Европа с лош въздух

Даже места в Германия, Австрия, Италия и супер екологичната Дания замърсени

Данните, при това от много по-разтоварения от индустрия неделен ден, взети от измерванията на European Air Quality Index или Индексът за качеството на въздуха в Европа показват, че София и България далеч не са единствени с големи проблеми в тази област.

Отчетливо Източна Европа се очертава като петно на картата със сгъстени тъмни точки. Ала австрийската столица Виена и други места в страната, части от Германия зоната на Милано в Италия, даже южният дял от супер екологичната Дания са засегнати от значително замърсяване на атмосферата, точно толкова наистено, колкото в София.

Бившият български министър на околната среда в първия служебен кабинет, сформиран от Плевнелиев след свалянето на Борисов 1 написа коментар по този повод: „Европа на два дроба. Една снимка, която смятам да изпратя на Жан-Клод Юнкер.

Той се вълнува много от бъдещето на Европа. Европа трудно ще се чувства заедно, докато е разделена на Европа с чист въздух и на Европа с мръсен въздух.

Изчистването на въздуха на Изток, разбира се, не е негова работа, но е добре да знае. Мръсният въздух е проблем на целия ни континент, както в страните от ЕС, така и съседните страни. Разликата в степента на изток и запад е значителна”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени