FACEBOOK

Цистерна разля машинно масло на Сточна гара в столицата

Цистерна разля над 8 тона машинно масло в района на кръстовището на Сточна гара в София. Инцидентът е станал около 2 часа тази нощ и предизвика задръствания рано сутринта по булевардите Сливница и Данаил Николаев. В момента пътната настилка е опесъчена и движението е възстановено, но от Столичната община предупреждават шофьорите да преминават през района с повишено внимание.

Разлива е бил по ул. Първа Българска Армия, ул. Резбарска и бул. Данаил Николаев до надлеза на Подуене. В резултат – в района са настъпили 6 леки ПТП-та. На място през цялата нощ са работили екипи на Аварийна помощ и почистващите фирми, които са опесъчавали пътната настилка.

В момента движението в района е възстановено, но настилката все още е опасна и шофьорите трябва да карат с повишено внимание, заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Беше разлято голямо количество масло - около 8 тона, продължава обработката на трасето, моля шофьорите да бъдат внимателни. Работници от почистващите фирми събират пясъка, но тази обработка ще продължи целия ден, за да бъде максимално безопасно. През нощта улиците ще бъдат затворени, за да бъдат добре измити", уточни тя.

Цистерната е превозвала машинното масло в посока Кюстендил. Шофьорът е отведен в Пето районно, където му е съставен акт за необезопасен товар. От МВР съобщиха, че ще извършат проверка и на фирмата, ангажирана с превоза на маслото.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени