FACEBOOK

Хиляди полицаи и пожарникари на бунт пред парламента

Хиляди полицаи и пожарникари се събраха на протест пред парламента в София. Те призоваха за по-високи заплати, униформи и нов закон за МВР. Недоволните настояват за 15-20% увеличение на месечното им възнаграждение. Протестът завърши пред МВР (на снимките).

На метри от тях - пред паметника на незнайния войн министърът на вътрешните работи Валентин Радев поздрави техни колеги за професионалния празник. Той посочи, че възнагражденията в МВР няма как да бъдат увеличени тази година.

По-късно същия ден премиерът Бойко Борисов увери, че правителството ще осигури средства за униформи, които полицаите не са получавали от 4-5 години, както и за гориво.

Ден преди протеста министър Радев разпореди допълнително заплащане на извънреден труд.
От парламентарната трибуна ДПС поиска от ГЕРБ стратегия за разрешаване на проблемите в МВР и увеличаване на заплатите на служителите в сектора, каквато имало за образованието.

Нека управляващите да чуят какво искат полицаите, защото не звучи никак добре министърът да казва: Аз леко не разбирам какво искат тези полицаи, заяви в декларация на парламентарната група депутата Хамид Хамид и допълни, че органите на реда протестират, защото ножът им е опрял в кокала.

В социалната мрежа лидерът на БСП Корнелия Нинова поздрави полицаите с професионалния им празник и ги призова да продължат да отстояват своите права и достойнство, както досега.

Снимка: Илия Лингорски


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени