FACEBOOK

Хайде стига с тая Шестица, та искат и трасе по Патриарха

Въпреки, че единствената спирка между Парк Центъра и басейна Спартак, в която метрото не дублира линията на спрения напълно основателно трамвай №6, се покрива от автобус, заради простет на трима или петима новодошли в София пак се зашумя около темата. Че умниците сега искат от Общината и трамвайно трасе по бул. Патриарх Евтимий, по който сега вървят няколко тролейбуса, а само след година се пуска и метро, което има 3 спирки на булеварда.

Освен всичко друго, дори само новото пускане на №6 ще струва поне милион на данъкоплатците, да не говорим, че трябва да се купуват и нови мотриси, а само едната е милион – десетина, колкото трябват за линията означават всеки софиянец да се бръкне над 20 лв., за да може да се обслужи една спирка, която и сега има осигурен градски транспорт.

Кметът Фандъкова обяснява още, че пускането на Шестицата ще доведе до истерия живеещите на бул. Скобелев, които и сега трудно понасят вече Единицата и Седмицата, които там за определено трасе са и на 1 линия: „Предлагат се едноколовозни трасета на трамвая или намаляват автомобилното движение в подлеза на НДК до една лента. Според експертите тези варианти ще доведат до сериозно затрудняване на трафика, тъй като трамваи №1, 6 и 7 се движат на малки интервали и когато трябва да се изчакват един друг, за да преминат, това ще доведе до голямо забавяне.

Това е причината тези варианти да бъдат оценени като неприемливи. През 2010 г. заради строителството на втория лъч на метрото се наложи преместване на трасетата на трамвай №1 и №7 по бул. Хр. Ботев и бул. Скобелев, вместо по бул. Витоша, която вече е пешеходна зона. Това е временно трамвайно трасе, което минава в непосредствена близост до жилищните кооперации и нашият ангажимент към живеещите е за изместването му като част от цялостно транспортно решение в зоната”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени