FACEBOOK

Фандъкова се закле за трети път, Елен Герджиков е новият стар шеф на СОС

Кметът на София Йорданка Фандъкова положи клетва по време на първото заседание на новия общински съвет. Да служат в името и интересите на софиянци се заклеха и общинските съветници, кметовете на райони и кметства. Градоначалникът заяви, че изборната кампания вече е приключила и е време за работа.
„На тези избори гражданите категорично показаха, че развитието на града ни трябва да продължава с бързи темпове. Очакването към мен и към кметовете на райони, към кметовете на кметства, които получиха директния вот на гражданите, както и към общинския съвет като градски парламент, са огромни безспорно. Хората очакват от нас конкретни неща, свършена работа. Няма да допусна заради политически заигравания да се блокират проекти за града. Надявам се всички да се съобразим с това”, заяви в приветственото си слово Фандъкова.
По време на първото заседание на местния парламент стана ясно и групирането на 9-те политически формации, които са в Съвета. Самостоятелни групи ще имат само ГЕРБ, РБ И БСП.
От ГЕРБ се открои едно от новите лица – певицата Йоанна Драгнева, която бе заложила на старата си чанта и на чифт предизвикателни ботуши.

Партиите Движение 21, Глас Народен и Зелените, които са и дебютанти в СОС, сформираха обща група. Те се нарекоха Пет. Направи впечатление, че Светльо Витков и Венци Мицов не седнаха един до друг, а бяха разделени от представителите на Реформаторския блок. Вокалът на Хиподил предпочете да заеме мястото до видния костовист и протестър Иво Божков. Нека не забравяме, че РБ беше най-големият критикар на Глас Народен.
А общинските съветници от ВМРО изневериха на НФСБ и се групираха с Атака в Патриоти за София. Нежелани останаха само хората на Георги Кадиев от коалиция Сердика, които са едва трима и не могат сами да образуват група.
Елен Герджиков отново бе избран за председател на Столичния общински съвет - мандат 2015-2019 г. 61 общински съветници участваха в избора. „За” са гласуваха 48 общински съветници, а 13 бяха недействителните бюлетини.
На първото заседание бяха избрани и заместниците на Герджиков. Това са: Николай Стойнев от ГЕРБ, Прошко Прошков от РБ, Милка Христова от БСП, Николай Пехливанов от Патриоти за София и Иван Велков от Пет.

Вижте още снимки в нашата Галерия!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени