FACEBOOK

Фандъкова свика щаб за зимно поддържане

Паркирани коли пречат на фирмите да почистят малките улици

Кметът на София Йорданка Фандъкова свика щаба за зимно поддържане на столицата с цел разпределяне на нови приоритетни задачи във връзка със снежната обстановката. Тя е категорична, че вече е осигурена проходимостта в града, а автобусите се движат нормално по всичките си маршрути.
Заради ниските температури трасетата на градския транспорт ще бъдат обработвани със смеси срещу заледяване, каза още тя.
По думите на кмета продължава работата и при основните вътрешно-квартални улици в районите, където условията позволяват.
По данни на почистващите фирми, обработването на малките улици е затруднено от паркирали автомобили и ниските температури. Продължава почистването на тротоарите и извозването на сняг от пешеходните зони, отчетоха още те.
Кметът възложи на екипите на фирмите през следващите дни да осигурят почистване и проходимост на уличните шахти. Екипи на дирекция аварийна помощ и превенция започнаха премахването на ледени висулки от обществени места – пътни подлези и мостове.
В Столичния автотранспорт са предвидени дежурни, които да подготвят превозните средства за деня и да осигуряват добавки в горивото против заледяване, съобщи директора на Столичен автотранспорт Слав Монов.
В парковете се извършва почистване и обработка на алеите, в това число опесъчаване в парк Витоша на пътя Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове.
19’ припомня, че общинските кризисни центрове осигуряват подслон и храна за останали без дом хора. Центровете работят 24 часа, а общинските болници извършват прегледи на нуждаещите се. От Столичната община призоваха гражданите, които имат информация за хора без дом да подават сигнали на тел. 112.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени