FACEBOOK

Фандъкова внесе проект за законови промени против застрояването

„Днес внасям първия пакет от предложения за законови промени, с които да премахнем възможността за строителство на жилищни сгради, като се използват занижените изисквания за общежития, ателиета и апартаментни хотели.

Целта е да затворим вратичките в закона, които позволяват скриване на жилищни сгради зад фиктивни нежилищни сгради, при които нормите за отстояния и за брой паркоместа са чувствително по-ниски.

Освен проблем за градската среда така се създават и огромни проблеми на бъдещите собственици на апартаменти, които не могат да се регистрират и плащат такси по промишлени тарифи.

Разговарях с министър Аврамова и зам.- министър Нанков, с които ще разработим и внесем в парламента конкретните текстове за премахване на възможността за строителство на сгради изцяло с ателиета и продажба на самостоятелни обекти в сгради, които са предназначени за общежития и хотели.

Тези вратички в законите трябва да бъдат затворени, както затворихме и възможността за строителство без ограничение във височината в т. нар. „ъглови имоти“.

С главния архитект арх. Здравков предлагаме и въвеждане на регистър на системите за паркиране и ежегоден технически преглед. Настояваме затова, защото констатираме злоупотреби – за да се осигури необходимия брой паркоместа такива системи се монтират до въвеждане на сградите в експлоатация, а след това се демонтират.
С екип от УАСГ продължаваме работа по текстовете за увеличаване на отстоянията за ново строителство в реализираните жилищни комплекси“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Това е изпълнение на първото й обещание от кампанията, приключила само преди 10 дни и донесла й четвърти пореден мандат.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени