FACEBOOK

Фандъкова: Ремонтът пред НДК ще приключи до средата на ноември

Работи се много усилено, това са близо 12 декара площ, посочи Фандъкова

Очаква се ремонтът на пространството на площад "България" пред сградата на НДК да приключи в средата на ноември, така както е по договор. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонтните дейности, които са част от инвестиционната програма на Столичната община.

Работи се много усилено, това са близо 12 декара площ, посочи Фандъкова. Тя добави, че се е наложило пространството да бъде извадено от проекта за цялостен ремонт на парка, след като е станало ясно, че хидроизолацията е в лошо състояние. Трябваше да се направи нов, много сериозен проект, да се почисти до основи и след това да започне да се прави, заяви Фандъкова.

По думите ѝ в момента на половината от площта е положена бетоновата основа, след което на един от участъците се полага хидроизолацията и следва да бъдат подредени и изцяло нови гранитни плочи. Плочите ще са същите, или подобни на тези, които бяха досега, тоест визията не се променя, заяви кметът на София. Стойността на обекта е малко под 5 млн. лв.

Премахнати са облицовките и парапетите, като ще бъдат подменени с нови, каза заместник-кметът по екологията Йоана Христова посочи.

В отговор на въпрос за ремонт на бул. "България" Йорданка Фандъкова посочи, че няма да бъде извършен тази година. Очевидно булевардът има нужда от цялостна реконструкция, но това е труден, сериозен обект. Започнем ли да работим по него, ще блокираме движението по тази част на София, така че със сигурност няма да си позволя есента да започне подобен ремонт, добави тя.

Източник: sofiutre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени