FACEBOOK

Фандъкова: Продължаваме зелените политики с Бюджет 2016

С Бюджет 2016 на Столична община продължаваме реализацията на зелените политики във всяка от сферите. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, на редовното заседание на Столичния общински съвет, предаде Фокус.

По думите на кмета, размерът на бюджета на Столична община за 2016 г. е 1,260 млрд. лв. "От тях капиталовата програма е 421 млн. лв., от които по оперативните програми осигурените средства са 195 млн. лв.", добави тя. "Смятам, че осигурихме максимална публичност, представяне и обсъждане на проекта за бюджет. За първата седмица данните са свалени от сайта на общината над 50 пъти, което означава, че има сериозен интерес от страна на гражданите", посочи Фандъкова и добави, че през последните седмица бюджетът беше представен и обсъден в постоянните комисии на СОС, както и с отделните политически групи. Фандъкова благодари на представителите на политическите сили за направените предложения и активността. "Благодаря на всички, които направиха аргументирани и разумни предложения. Голяма част от тях приехме. Това са предложенията на ГЕРБ, РБ, Патриотичния фронт и "Група 5", уточни тя.

"Приехме предложения за повече средства за спорт, гробищни паркове, поставяне на информационни табели на уличната мрежа и изпълнение на програмата за поетапен ремонт на вътрешнокварталните улици", каза още кметът. По думите й, собствените приходи, заложени в размер на 589 млн. лв. са със 7 млн. лв. повече в сравнение с миналата година. "Създадената преди години обща данъчна система на данъчните отдели помогна за по-голям контрол и улесни гражданите при плащането на задълженията си", допълни тя.
"На първо място ключовият проект за 2016 г. е започналото вече изграждане на третия лъч на метрото. Никога в София не се е изграждало с такова темпо релсов път. Заложили сме за 2016 г. 200 млн. лв., с които започваме изграждането на метрото от Малък Градски театър зад канала до "Овча купел", обясни Фандъкова. "Продължаваме модернизацията на градския транспорт, а до края на годината предстои да завършим интелигентната система за таксуване в градския транспорт. Продължаваме с ремонтите на ключови булеварди, изграждането на велоалеи и обособяването на нови бус ленти", добави кметът.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени