FACEBOOK

Фандъкова: Най-важната роля в образованието е ролята на учителя

Днес в българското образование протичат реформи, които целят да го направят по-модерно

Най-важната роля в образованието е ролята на учителя. Това каза по време на връчването на наградите в конкурса „Учител на годината“ кметът на София Йорданка Фандъкова. Наградите се дават за двадесет и първа поредна година от Синдиката на българските учители, предават от общината.

„Отличават се най –добрите, тези, които задават посоката и примера в едно важно за българското образование време, време на промяна, на реформи , които се правят от вас – учителите“, допълни още столичният кмет.

Фандъкова подчерта, че днес в българското образование протичат реформи, които целят да го направят по-модерно, насочено към професионалното и личностно развитие на децата и към практическите им умения.

„Ние осъзнаваме нашата отговорност да правим средата по-добра както за учениците, така и за учителите“, каза столичният кмет и припомни, че през последните години общината е инвестирала над 360 милиона лева в образователната инфраструктура, в строителство и модернизация на детски градини и училища. В момента се изгражда нова сграда на Първа английска езикова гимназия и 112-то основно училище. Довършва се строителството на нова спортна зала в 149-то училище, строят се три нови детски градини. Предстои и пълна модернизация на 17 училища и детски градини със средства по ОП „Региони в растеж“. Подготвят се проекти за изграждане на четири нови училища и шест нови спортни зали.

„Базата е много важна в процеса на образование, но резултатите на учениците се дължат на учителите, на директорите, които трябва да мотивират своите колеги и да направят атмосферата така, че да има желание и възможност за творческа работа в училището“, каза столичният кмет Фандъкова.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267429
15 януари 2019 в 10:500
© sofia.media всички права запазени