FACEBOOK

Фандъкова: Надявам се, още това лято да имаме обществени велосипеди

Продължаваме да изграждаме велоалеи, за да можем да осигурим по-безопасно пътуване на велосипедистите

„Искрено се надявам това лято да се радваме на обществени велосипеди в столицата“, каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. „Тази процедура беше много обжалвана, дълго време в съдебни дела. Дори вече хората забравиха, че имаме такава приключена процедура и очакваме час по-скоро София да се сдобие със система за градски колела“, посочи кметът на София.

„Продължаваме да изграждаме велоалеи, за да можем да осигурим по-безопасно пътуване на велосипедистите. Често пъти спорим с шофьорите. Така или иначе посоката, в която ние вървим е ясна – обявили сме, че София трябва да бъде все по-достъпна за пешеходците и велосипедистите наравно с възможности за повече обходни маршрути, така че да освобождаваме централни части от автомобили“, коментира Фандъкова.

По думите ѝ на теория всички са „за“, но когато опре до неудобството за конкретните шофьори, тогава вече се започва да се разсъждава, че трябва да се направи, но може би не точно тук и не сега. „И по отношение на велосипедите ще продължим с тази политика. Информацията ни е, че последното дело е минало и сега очакваме решението на съда. За мен няма значение кой ще изпълнява тази услуга, важното е да приключи всичко. Да се надяваме, че още това лято ще може да започне изграждането и да имаме вече градски велосипеди в София“, каза още Йорданка Фандъкова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени