FACEBOOK

Фандъкова: Европредседателството е шанс за бизнеса в София

"Българското председателство на Съвета на ЕС е възможност столицата да бъде представена като добър град за бизнес и привлекателен за инвеститорите, което ще донесе повече възможности за развитието на столицата".

Това каза пред студентите и преподавателите на УНСС кметът на София Йорданка Фандъкова на 14-ото издание на тридневния Младежки икономически форум, организиран от Студентския съвет при УНСС. "Председателството се очаква да даде и тласък за развитието на туризма", посочи още Фандъкова. Тя напомни, че през първия програмен период европейските проекти на столицата са за около 3 млрд.
лева, като от тази сума 2 млрд. лева са безвъзмездни европейски средства. За този програмен период до момента са привлечени 1,2 млрд. лева еврофинансиране за изпълнение на 50 проекта, сред които е този на третата линия на метрото.

Фандъкова защити тезата за кохезионната политика с аргумента, че тя позволява по-бързо развитие на градовете и изравняването им с останалите в Общността. 40 % от БВП на България се произвежда в София. В града е най-висок коефициентът на заетост – 72,5 на сто и почти 90 на сто за възрастовата група между 35 и 44 години. Над 50 на сто от заетите са висшисти.

София подготвя своя културна програма за първите шест месеца на следващата година, която ще допълни тази на Министерството на културата. Целта е да се покаже културно-историческото наследство и съвременните културни достижения в София.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267453
© sofia.media всички права запазени