FACEBOOK

Тръгват новите автобуси по линиите 72 и 84

Тридесет нови автобуса по линиите 72 и на 84 тръгват от днес, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на проверка на новите превозни средства. Те са част от изпълнението на визията за София като зелен град и подобряването на качеството на въздуха.

Новите автобуси на градския транспорт са снабдени с камери, за по-голяма безопасност на пътуващите и шофьорите. Те разполагат и с рампа за хора с увреждания и за майки с колички. На проверката присъства и столичният заместник-кмет Дончо Барбалов. Фандъкова благодари на шофьорите на градския транспорт за тяхната работа като им каза, че цени техния труд и усилия. Очакванията са до края на годината да бъдат пуснати още 82 нови автобуса.

Фандъкова коментира, че 22 от тях вече са налични и ще тръгнат по други линии на обществения транспорт най-късно до началото на февруари. Започнали са да пристигат и новите съчленени автобуси, които са 60 на брой. Очакват се и 11 нови трамвая, както и пускането на първия участък от третия лъч на метрото до края на 2019 година.


Снимка: Полина Начева


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени