FACEBOOK

Трибагреникът срещу вандалите в София

Кампанията има за цел да се справи с безразборното лепене на плакати и рисуване на графити по електрическите табла


Столичният инспекторат откри ефективен и естетичен начин да се справи с безразборното лепене на плакати и рисуване на графити по електрическите табла из софийските улици. След като постоянното почистване и дебнене за нарушители се оказаха безрезултатни от общинската структура започнаха да ги пребоядисват в цветовете на националния трибагреник.
В рамките на инициативата Нарисувай флага за седмица, която обаче е на ръба на закона, са боядисани 10 електрически табла. Сега от инспектората обмислят как да приложат идеята спрямо други обекти, които са честа мишена на посегателства – пейки, фасади, подлези, надлези и метростанции.
„Инициативата се оказа успешна и няма да се ограничаваме само до електрическите табла. Тя няма срок, така че приемаме предложения от гражданите за включването на други обекти в нея. Можем да съдействаме с материали, четки, бои и логистика“, казаха от структурата.
Хора от Лозенец и Младост вече са изявили желание да се включат като предлагат сами да изрисуват определени обекти в своите райони.
Оказва се, че по-голямата част от заловените извършители на подобни административни нарушения като незаконното лепене и драскане са непълнолетни или хора с нисък социално-икономически статус, които не могат да плащат наложените им глоби. Затова по-добрата стратегия е превенцията и възпирането на подобни прояви, категорични са от Столичния инспекторат.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени