FACEBOOK

Трейс маже асфалт в снега

В социалните мрежи се появиха клипове, на които се вижда как работници на строителната фирма Трейс полагат асфалт на пътя Тетевен - Гложене директно върху снега. Между човека, снимащ видеата и служителите на компанията избухва напрежение. Трейс бе една от компаниите, които наредиха пътностроителна техника по Цариградско шосе в София преди няколко дни за абсурдния протест в подкрепа на властта, която захранва големите от сектора с поръчки за милиарди левове.

След като скандалните записи се появиха във Фейсбук, пак там обяснения даде и ръководителят на проекта по ремонта инж. Венцислав Дилков:

"Аз, инж. Дилков, ръководител на проекта взех решение, което е форсмажорно. Пътят, който рехабилитираме няма алтернатива. Нашата задача бе пътят да е безопасен и да бъде пуснат в двете посоки до Коледа. Неделните дни, за нас пътещарите, са подходящи за работа, защото няма трафик. Метеорологичните условия бяха добри, прогнозите за валежи в тетевенския край бяха за вечерните часове. Пътят беше готов за полагане на асфалт, направихме едната лента и започна да вали сняг следобедните часове. Имах пред себе си два варианта- да оставя платното така и да прибера машините или да останем с хората и да довършим започнатото.

Знам, че е недопустимо да се полага асфалт върху сняг, но знам , че и образуваната дълга надлежна лента се превръща в своеобразен ръб, който става опасен и може да предизвика множество ПТП. Избрах да направим и другата лента, защото е важно през следващите зимни дни хората да пътуват без изненади и капани на Пътя. Когато времето се промени, ние ще фрезоваме асфалта наново и ще положим асфалт, което ще бъде за наша сметка. Още веднъж казвам, става въпрос за форсмажорно обстоятелство - безопасността на хората срещу Името ми. Избрах първото.

Коментарите под публикацията му обаче ясно показват, че това обяснение не се приема. Повечето от взелите отношение по казуса съветват Дилков да провери какво означава "форсмажор" преди да коментира.

Случаят в Тетевенско е вторият пореден само през последните дни. Във Велинград граждани също заснеха как се лее асфалт върху навалял сняг по улица в града. Там изпълнител бе компанията "ИСА 2000", а ремонтът на улицата бе по проект "Нова визия на централна градска част, местата за отдих, ремонт и реконструкция на улична мрежа в град Велинград". Той е на стойност 3 811 041 лв. без ДДС като парите са от Оперативна програма "Региони в растеж". Кметът на родопският град от ГЕРБ обаче убедено заяви, че не било проблем да се лее асфалт върху сняг".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени