FACEBOOK

Тотев приключва като кмет, задава се Зико?

Иван Тотев най-вероятно дори няма да бъде издигнат като кандидатура на ГЕРБ за идващите избори и последната капка е била писмото на световноизвестния джазмен и филмов композитор Милчо Левиев, който отправи тежки обвинения към управлението на родния му град. Това се говори от информирани фактори във върхушката на управляващата партия, като източниците вече са няколко.

Тотално провалената след толкова усилия да бъде нагласена мисия по превръщането на града под тепетата в европейска столица на културата е основна причина, наред с поредицата обвинения от прокуратурата срещу кмета. Известно е, че инвестиционната програма по възстановяването на културните институции в Пловдив не е изпълнена, въпреки удвоения спрямо първоначално заявения бюджет.

Не е направен дори центраният площад, по който се работи почти 8 години и беше даван за пример, тъй като новият му дизайн беше избран с международен конкурс. Така градът си остана с титла, но без покритие и даже беше оплют заради несъразмерният бюджет за откриването на програмата през януари, особено в неговата сценична и медийна част. Откраднатите пари са милиони дори само от този спектакъл, който на всичко отгоре беше тотално демодиран и в стила на Асамблея Знаме на мира и Фестивала на политическата песен Ален Мак от соца.

Основното име, което се лансира като кандидат на ГЕРБ за кметския пост е на областния управител Здравко Димитров. Освен, че минава за близък приятел на премиера, той натрупа и значителен административен опит като губернатор. Според наблюдателите е напълно логично човек на Борисов да замени Тотев, чийто основен гръб е шефката на бюджетната комисия на парламента МенТа Стоянова.

Връзката е отдавнашна и много явна – майката на кмета и на брат му, който натрупа бизнес за милиони покрай управлението на родата във втория град на България, е дългогодишна най-добра приятелка на видната депутатка. Напомняме, че тя е шеф на данъчното управление в Пловдив по времето, когато Георги Гегов и другите национално известни пловдивски олигарси извъднъж стават мултимилионери. По собствените им признания: главно от ДДС. Няма нищо случайно, както казва народът.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени