FACEBOOK

Телефонно уво от премиера за PR заради истината

Заради фразата „не прави чест на правителството да си приписва заслуги на БАН за българското малцинство в Албания” БАН се раздели с Петър Кърджилов

Пиар специалистът от БАН Петър Кърджилов е бил уволнен след телефонно обаждане на премиера и то, защото е казал истината, разказа самата жертва в студиото на BIT по повод отстраняването му от Института по етнология и фолклористика. Напомняме, че казусът идва, след като по-рано през годината, след обаждане на Бойко Борисов до Огнян Гепджиков беше отстранен като пиар в правителството Иван Гарелов.

„Бил съм препоръчан за уволнение чрез обаждане на премиера. От ръководството ми казаха, че трябва да напусна по взаимно съгласие или ще бъда уволнен дисциплинарно. Разбрах, че председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски е получил обаждане от премиера лично, а след това се е обадил на нашия директор доц. д-р Петко Христов. Гл. ас. Лина Гергова също го е чула“, разказа Кърджилов пред Люба Кулезич.

Ултиматумът за напускане към пиара идва след като той разпространява съобщение до медиите, че „не прави чест на представителите на българското правителство да приписват заслугите си за признаването на българското малцинство в Албания единствено на себе си”, без да споменат усилията на д-р Веселка Тончева и нейното постижение.
„Има сериозна вътрешна несправедливост в БАН, включително и в заплащането, най-вече към младите учени. Имам няколко примера, които разобличават изключителното раболепие на ръководството към тези, които са на власт“, допълни той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени