FACEBOOK

Такса смет остава същата през 2017 г.

Догодина общината предвижда 172,8 млн. лв. за управление на битовите отпадъци

Такса смет в София остава същата през 2017 г., увери кметът на столицата Йорданка Фандъкова. По думите й, общината предвижда 172,8 млн.лв. за управление на битовите отпадъци за догодина.
Кметът представи план-сметката за управелние на битовите отпадъци за 2017 г., разработена от зам.-кметовете по екология - Мария Бояджийска и финанси - Дончо Барбалов. Тя посочи, че през последните години общината е подобрила почистването на града и допълни, че проблемът с третирането на битовите отпадъци е решен трайно с изграждането на трите инсталации за преработка на отпадъци, със затварянето на старите депа и началото на тяхната рекултивация.
Фандъкова увери, че с над 5 млн. лв. ще бъдат увеличени средствата за почистване на междублоковите пространства за следващата година. По думите й, средствата ще дойдат от намаляването на разходите за проучване, проектиране, изграждане и третиране на битовите отпадъци, заради големия напредък в тази сфера.
Тя припомни, че през последните години общината започна процес по създаване на специализирани звена към районните кметове, които да се грижат за почистването и поддържането на междублоковите пространства, както и за малки ремонти.
„Започнахме внимателно с няколко района, сега имаме общо 16 специализирани звена в 16 столични района. С наличието на повече средства през 2017 г. те ще продължат да се грижат за поддръжката на тези пространства, като дори ще имат право да правят малки ремонти", каза още тя.
През 2018 г. боклукът от центъра на София ще бъде под земята, съобщи кметът. Тя увери, че от догодина ще започне поетапното изграждане на подземни контейнери в централната градска част. Те ще бъдат разположени на улиците: Солунска, Иван Шишман и Граф Игнатиев.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени