FACEBOOK

Съдбата на Банята се обсъжда от 17,30ч. в нея

Ще допуснем ли Централната баня в София изцяло да престане да бъде спа, а да се превърне нейната неремонтирана част с двата басейна в поредните изложбени и конферентни зали? При това за 10 млн. лв., при положение, че предишният ремонт ни осигури 6 зали за 6 милиона лева?

И никак не са натоварени със събития. Това ще бъде подложено на обществено обсъждане утре, 4 декември, от 17,30 ч. в самото здание в сърцето на София. Аргументите на желаещите банята да стане поредният конгресен център в града изтъкват несъществуващи обстоятелства: нямало паркинг – точно срещу северното крило има, а незаконно МС е окупирал 35 общински паркоместа до централния вход; нямало хотели в близост – бившият Шератон, Арте, хотелът на МС, Арена ди Сердика, Мария – Луиза и Глория Палас са в радиус 100 м от Банята; говори се за дебит 12 кубика, но са 22 кубика по официални данни на МОСВ.

Баня или поредната срамна далавера с културното наследство на София – уникален паметник на архитектурата на самия Грюнангер – това е въпросът?!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени