FACEBOOK

Счупена каруца, обезумял кон и масов бой между цигани и българи на булевард в София

Потърпевшият Цветан Петров коментира в сутрешния блок на БиТиВи, че случилото се е "абсолютно абсурдно".

"Нямах никакво намерение да се стига до физически контакт. Просто въпросният кон с каруцата удари автомобила отпред и исках да видя къде е човекът, за да можем да викнем КАТ. За самия автомобил няма проблем, защото е с "Каско", целта беше просто да дойдат КАТ, да оправим документите и кой откъдето е. Но този човек изобщо не искаше да слуша, директно започна да ми посяга и да ми нанася удари", разказа Петров.

Той отрича да е виновен с нещо. "Просто махнах с ръка да спре, да дойде до колата. Той изобщо не искаше да спира, да говорим, буквално започна с юмруци. Друг човек от ромски произход слезе от едно такси и най-нагло ми вика на мен защо аз съм започнал да бия това момче. И той се нахвърли върху мен и вече нямах избор - трябваше да се защитавам по някакъв начин", посочи Петров.

Още двама души са се опитали да му помогнат, но и те са отнесли бой. По думите му, в един момент нападателите са били десетина.

15-минути след като всичко свършило, дошла линейка и едва след това - патрулка, разказа още потърпевшият.

Той допълни, че в един момент, след като е бил повален на земята, е изгубил и съзнание. Има сериозни наранявания, като изтъкна, че "буквално са можели да ме убият".

От полицията уточниха, че са задържали двамата основни нападатели, както и още един човек. Конят е увредил и още няколко паркирани коли.

На каруцаря са били съставени актове за нарушение на Закона за движение по пътищата. Катаджии са успели да заловят бягащото животно, което е настанено в конна база.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени