FACEBOOK

Столичната община отделя между 8 и 10 млн. лв. за общинските болници

Тези средства спасяват здравните заведения при забавени плащания от Касата

Между 8 и 10 милиона лева годишно Столичната община отделя за дофинансиране на общинските болници. Това каза кандидатът за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова по време на среща с работещите в IV дентален център.
Тя уточни, че тези пари се дават за дейности, които не са поети от НЗОК и за здравните заведения в София това е много сериозна помощ. „Когато има забавяне в плащанията от Касата, благодарение на тези средства болниците успяват да се развиват“, посочи Фандъкова.
По думите й, сега се подготвя проектобюджетът на Столичната община за следващата година, но в него ще бъде заложено да се продължи с политиката за инвестиции и за подпомагане на сектора. Градоначалникът припомни, че преди няколко години, когато е бил ликвидиран здравният холдинг всички общински лечебни заведения са били в много тежко финансово състояние.
Според нея след това са предприети оздравителни мерки от ръководствата: „Някъде са много успешни, някъде има, какво да се прави, но Общината има специална целенасоченост в политиката на общинското здравеопазване“.
„Не е тайна, че в София е най-доброто здравеопазване, като от общинските, държавните, университетските и частните болници. Най-добрите лекари са тук“, допълни Фандъкова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени