FACEBOOK

Столичани ще участват активно в засаждането на 50 000 дръвчета

Доброволци от различни възрасти от София ще се включат в началото на месец април активно в проекта „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ на екофондацията “77“, съобщи за Topnovini.bg Никола Рахнев от неправителствената организация.

Националната залесителна кампания, която се провежда през пролетта на 2017 г. е една инициатива от и за хората, която има за цел да засажда нови гори и дървета в цяла България.

В рамките на кампанията ще бъдат засадени 50 000 дръвчета ще бъдат засадени на различни локации из цялата страна.

Кампанията ще продължи през месеците март и април т.г. и ще включва десет акции, в близост до някои от най-големите градове у нас –София, Пловдив, Пазарджик, Велико Търново, Габрово, Варна, Добрич, Разград, Шумен, а в инициативата ще участват, доброволци,училища и детски градини градини от цялата страна.

След като по време на тазгодишната кампания бъдат засадени 50 000 нови дръвчета, общият брой на засадените по време на тази екоинициатива дървета ще надминат 220 000 броя, допълват още организаторите на проявата.

За трети пореден път над 30 000 дръвчета ще бъдат подарени на над 300 училища и детски градини от цялата страна. Така хиляди деца от България ще могат да изживеят радостта от засаждането на дърво, както и да направят средата, в която учат и живеят, по-уютна и по-красива. Тези деца ще израснат по-отговорни към природата, обществото и себе си.

Желаещите да се включат в инициативата доброволци от София ще могат да го направят на 4 дати: на 1, 2, 8 и 9 април т.г., като засаждането на дръвчетата от жителите на София ще става в района на с. Златуша и с. Храбърско, които се намират на по-малко от 20 километра от столицата.

Организаторите канят всеки желаещ да посади дърво, като осигуряват фиданки и необходимите инструменти, като повече детайли за логистиката могата да бъдат намерени на интернет страницата на фондацията: www.gorata.bg.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени