FACEBOOK

Столицата усвоява и общоевропейски пари

Наред с усвояването на еврофондовете, София работи и по извън националните - т.нар. Общностни фондове, които Брюксел отпуска по конкретни проекти за повишаване качеството на живот. Те са много важни за  гражданите. Както кметът на София Йорданка Фандъкова посочи във вторник в Брюксел по време на Седмия Кохезионен форум на ЕК - европейските проекти са пряко насочени към хората.

Общностните фондове не са пряко свързани със София, а всеки един град би могъл да кандидатства за тях, при наличието на добри и защитени идеи.

Реновирайки площада с пари от Европа, ще използва и собствени средства за обновата на 60-годишната сграда на Столичната библиотека.

По този начин не се работи на парче, а в кохезия с цялостната визия за развитието на града.
Уточняваме, че Столичната община работи по швейцарския и норвежския механизъм. Част от тях е и доставката на нископодовите зелени трамваи, пуснати в движение по линия 8 – от Съдебната палата до Люлин. Но по-важното: за нова по-модерна транспортна система на града ни.

Преди дни излезе класация, според която Цюрих е вторият най-добър град за живеене в севта, а Базел – в челната шестица. Очевидно София се учи от най-добрите.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени