FACEBOOK

Столицата е проходима, почистени са основните улици и булеварди

Почистени са основните улици и булеварди, по които се движи градският транспорт в столицата. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде Фокус. Тя добави, че градският транспорт в София се движи с нормално разписание в този час на деня. „Почистват се спирки, подлези и подходите към тях. Продължава почистването на малки стръмни улици. На този етап не се налага да се влиза по-сериозно в малките улици в София, но ако това се наложи, ще го възложим на фирмите”,заяви Фандъкова.

Фандъкова призова всички шофьори да бъдат внимателни, тъй като в днешния ден се очакват дъжд и повишение на температурите, което може да бъде опасно. „Възможна е и поява на поледици. Фирмите са длъжни да следят за обработка срещу заледяване, ако е необходимо, по основните трасета”, уточни Фандъкова. Тя призова гражданите и фирмите да почистват тротоарите пред офисите и домовете си. „Всички трябва да се съобразяваме със зимната обстановка. Нормално в да се движим при зимни условия”, допълни още кметът на София. По думите й, обстановката продължава да се следи.
„В момента съм в кв. „Драгалевци”, където се обработва обръщалото. Работи се и в момента, но градът е проходим и не би следвало да има затруднения при придвижването”, каза още Йорданка Фандъкова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени