FACEBOOK

Стартира кампания срещу изоставянето на кучета

Българска агенция по безопасност на храните съвместно със Световната организация за здравеопазване на животните (OIE) стартира кампания за ограничаване на изоставянето на кучета „Be his Hero“. Целта е завишаване на контрола на популацията на бездомните кучета и същевременно овладяването на болестта бяс. OIE с подкрепата на ветеринарномедицинските служби в 11 държави на Балканския полуостров, ще проведе едногодишна кампания, която е насочена както към широката общественост, така и към образователните институции, зоомагазините и частните ветеринарни лекари. Кампанията ще стартира на 30 април едновременно във всички страни на Балканите.

Световната организация за здравеопазване на животните (OIE) е водещата международна организация с мандат за здравеопазване и хуманно отношение към животните по света. Нейни членове са 180 държави членки.

Ключовите послания в тази кампания целят намаляването на броя на изоставените кучета чрез насърчаване на отговорно отношение на стопаните, не само в интерес на самото животно, но също така и в интерес на широката общественост.

Повече информация за кампанията ще може да намерите на електронната страница на БАБХ – www.babh.government.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени