FACEBOOK

Спешни мерки срещу некоректните работодатели поиска Манолова

Спешни мерки срещу некоректните работодатели поиска националният омбудсман. В предаването "Денят започва" по БНТ Мая Манолова коментира, че заради пропуски в законодателството институциите са безпомощни в случаите с работодатели, които не плащат заплатите на служителите си.
Мая Манолова и синдикатите внесоха в парламента предложения за промени, които да решат проблема.

"Много се надявам до края на септември да бъдат приети предложенията, които внесох, които са подкрепени от депутати от различни цветове. Плюс удължаване на срока между прекратяването на договора и започване на производство по несъстоятелност на 12 месеца, така че хората да могат реално да си вземат парите при евентуален фалит на работодателя от този фонд.

Ще настоявам да влезе в сила забраната на фирми на клошари, защото вчера, срещайки се с различни институции във Варна, те ми обясниха, че това е пандемия, че не можеш да хванеш някакъв концесионер, съдържател на ресторант, изобщо някакъв работодател да си платят някакви задължения и към държавата, и към работниците, защото в момента, в който проверката започне, до следващата сутрин фирмата вече е продадена", каза Мая Манолова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени