FACEBOOK

София ще бъде домакин на 7-ата Европейска джаз конференция през 2020 г.

От 10-и до 13-и септември 2020 г. София ще бъде домакин на единствената по рода си Европейската джаз конференция.

Столицата спечели надпреварата за провеждането на седмото издание на събитието и следващата есен ще посрещне повече от 350 ключови дейци на световната джаз сцена - организатори, програмни директори, мениджъри и продуценти на джаз фестивали и културни оператори от Европа и света.

Форумът се организира от Европейската джаз мрежа и се провежда всяка година в различен град в Европа. Съорганизатори от българска страна са Фондация A to Z, която стои зад най-мащабния джаз фестивал у нас - A to JazZ, и Националният дворец на културата в партньорство със Столична община, Министерство на културата и Представителството на Европейската комисия в България.

В рамките на Европейската джаз конференция ще се проведе първият български шоукейс, в който след кандидатстване и селектиране от международна комисия различни джаз проекти ще имат възможност да се представят пред участниците в конференцията. Условията и процедурата за участие ще бъдат обявени през следващите месеци.

Новината за домакинството на София беше обявена официално по време на тазгодишното издание на конференцията в град Новара, Италия.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени