FACEBOOK

София с 84 интерактивни площадки за пътна безопасност

"Столичната община ще продължи да изгражда интерактивни площадки по пътна безопасност в софийските детски градини и училища. До момента в София има изградени 84 интерактивни площадки за безопасност на движението и приложно колоездене,” каза кметът Йорданка Фандъкова пред учениците и учителите от 119-о СУ Акад. Михаил Арнаудов при стартирането на Олимпиадата по пътна безопасност.

Тя се провежда по инициатива на Института за пътна безопасност и Богдан Милчев. "Нашата задача е да направим средата по-безопасна, за да гарантираме живота и здравето на най-ценното, което имаме - нашите деца, както и да ги обучим и да им създадем навици за безопасно придвижване в града", посочи кметът Фандъкова. Кметът поздрави министъра на образованието Красимир Вълчев за сериозните средства за обучение на децата по пътна безопасност. "Нямам никакви колебания, когато трябва да се постави светофар или да се изградят препятствия на пътя, за да се намали скоростта.

Столичната община изпълнява програма за безопасност около детските градини и училищата, поставяйки тръборешетъчни парапети и повдигнати пешеходни пътеки. През последните години повдигнахме над 330 пешеходни пътеки и осветихме 200 пешеходни пътеки, за да ги направим по-видими за шофьорите и безопасни за пешеходците", заяви Фандъкова. Кметът Фандъкова, която лично шофира стария си автомобил среден клас в почивните дни, похвали децата за знанията им по пътна безопасност и им каза, че разчита на тях да напомнят на родителите си да не минават на жълто и да не говорят по телефона, когато карат. Победителите в Олимпиадата по пътна безопасност ще имат възможност да получат безплатни уроци по картинг.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени