FACEBOOK

София с все повече зелени комплекси


Софиянците все повече инвестират в имоти със зелени пространства, отчита международното жури на седмото издание на конкурса за луксозно строителство, архитектура и дизайн LUXURY PROPERTY AWARDS 2017. Церемонията е днес в новоизградения мащабен хотел Best Western Premier на бул. Брюксел в София. На нея Столичната община ще получи и наградата за цялостен принос към модернизацията на инфраструктурата у нас.

Напомняме, че София успя за 3 години да реновира над 90 моста, които не бяха пипани повече от 3 десетилетия, да изгради много кръстовища на 2 нива и да стане единственият български бенефициент на голям инфраструктурен проект от програмния период 2014 – 2020 г – 909 млн.лв. за третата Зелена линия на метрото, оценено от ЕК като най-успешния европроект не само у нас, но и в целия соцлагер. Освен това, в петък градът получи признание и като изградил втория най-добър завод за боклук в целия ЕС.

Сред наградените жилищни комплекси с акцент върху екологията е иновативният Плана Хайтс, който има за цел да изгради и развие в непосредствена близост до София ново селище със зелен изглед, нова техническа и социална инфраструктура, където да се даде възможност на жителите на града да повишат стандарта си на живот. Обградени от невероятна природа в къща по техен вкус - с двор от около 500 кв.м и то на цената на апартамент в града.

Инвеститорите ще развият и необходимите за един нов град социална инфраструктура и услуги - детски градини, магазини, търговски центрове, ресторанти, медицински център, зелени площи и други.

Международно жури от експерти и инвеститори от Италия, Англия, Русия и Eвропейския икономически сенат ще оценява участниците в седмото издание на годишните награди за луксозно строителство, архитектура и дизайн LUXURY PROPERTY AWARDS 2017.

Своята оценка за номинираните ще даде мистър Клифърд Джон Портлок - един от водещите строителни индустриалци в Англия. В журито са още италианският инвеститор и консултант Микеле Виола, д-р Дийпак Нарвал от Европейския икономически сенат, президентът на International Diplomatic Club - Amicability Сергей Дворянов и други.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени