FACEBOOK

София с бюджет 1,2 млрд. лв. през 2017 г.

Около 1,2 млрд. лв. е макрорамката на бюджета на Столичната община за 2017 г., като сумата е колкото за 2016 г., заяви в интервю за БНТ първият зам.-кмет на София Дончо Барбалов. Очакванията му са бюджетът да бъде приет след обществено обсъждане. Той изтъкна, че общината ще разполага с повече привлечени евросредства, а също така очаква и по-добри приходи, събирани от данъци.

Първият зам.-кмет заяви, че налозите в София не са променяни от 2009 г. и единствената корекция е в таксите, която е свързана с предоставяне на някои услуги.

„Така че ние не очакваме никаква промяна през 2017 г. Единственото ново, което се въвежда догодина. с решение на Народното събрание, беше данък за таксиметровите превозвачи", коментира още Барбалов. Той е категоричен, че такса смет остава на това ниво и през настоящата година и допълни, че план сметката, която е предложена на обсъждане в Столичния общински съвет за следващата година, е в размер на 172 млн. лв. По думите му, тя е разделена на три групи: 60 млн.лв. - сметосъбиране, 66 млн. лв.-почистване на града, и останалите пари са за депониране на отпадъци.

Барбалов заяви, че през 2017 г. продължава изпълнението на приоритетните за общината проекти, свързани с метрото, доставката на нови трамваи по проект Транспорт - ІІ-ра фаза, ремонтът на трамвайната линия по бул. Цар Борис и ремонтът и реконструкцията на бул. Дондуков. Той обеща, че през следващата година ще се увеличи кратността на измиване на улиците.

Първият зам.-кмет изтъкна, че се работи усилено и за реализацията на инициативата София - европейска столица на спорта. За тази година общината е отпуснала 400 000 лв. за тази дейност, а през 2018 г. се очаква финансирането да достигне 800 хил. лв. Вече има изградени 32 стрийт фитнеса, ремонтират се физкултурни салони и се предприемат стъпки за стимулиране на масовия спорт, защото всички трябва да спортуваме повече, категоричен е Барбалов.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени