FACEBOOK

София е №10 за бизнес в Европа по US класация

София, заедно с Югозападния регион, в който е разположена, заема 10-о място в класация за най-добре представящите се градове в Европа, изготвена от американския Milken Institute. Според доклада столицата задминава Берлин, Дъблин и Копенхаген и съответните им региони. В изследването си организацията посочва, че едно от водещите предимства на региона са конкурентните данъчни ставки, които допринасят за ниските разходи за правене на бизнес. Основен недостатък обаче е намаляващата раждаемост, което може да доведе до предизвикателства в бъдеще.

Според доклада регионът е задминал всички останали 278 проучени региона в Европа по растеж на заплащането, както в едногодишен, така и е в петгодишен план до 2013 г. Преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) са ключов икономически двигател и спадът им е ограничил създаването на работни места в сравнение с периода преди това.

София и Югозападният регион са изоставали спрямо останалите региони в топ 50 от гледна точка на растежа на заетостта през петте години до 2016 г., но в края на този период се наблюдава стабилен ръст от 1,75%. Отбелязва се, че регионът е и привлекателна дестинация за аутсорсинг, благодарение на високоскоростния интернет, конкурентното ( ниско ) заплащане и доброто чуждоезиково образование.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267576
© sofia.media всички права запазени