FACEBOOK

София дава работа на бъдещи автоинженери

Кметът в техникума Хенри Форд за новия учебен център за електромобили

„До края на тази година в София ще бъдат доставени първите 20 електробуса. За поддръжката им са ни нужни добре подготвени специалисти и затова Столичният автотранспорт и Столичният електротранспорт сключиха договори за подготовка на специалисти с Професионалната гимназия Хенри Форд.

Гимназията вече разполага с нов учебен център по диагностика на електрически и конвенционални автомобили. Центърът е пример за успешен модел за партньорство между училището и бизнеса. Изграден е със съвместните усилия на Професионалната гимназия, МОН и подкрепата на фирмите партньори ВМW, София Франс Ауто и Порше БГ по националната програма Модернизиране на системата за професионалното образование.

Учебният център е първият за изучаване на устройството на електромобилите и хибридите.

Поздравявам министъра на образованието г-н Вълчев екипа му, затова че поставиха като приоритет дуалното обучение. Всички ясно си даваме сметка, че за да имаме икономика, която да се развива с бързи темпове, са нужни подготвени кадри.
В последните години ние подменихме над 60% от автобусите, 90% от тролеите и не сме спрели да разширяваме мрежата на метрото. Преди дни беше обявена и поръчката за доставка на още 30 електрически автобуса и 12 зарядни станции. Това са ключови проекти, с които целим както повече комфорт за гражданите, така и подобряване на качеството на въздуха в София. Самота работим и по проекти за стимулиране на електромобилността.

В ПГТЕ Хенри Форд се обучават над 900 ученици. В училището работят 83 учители, от които 41 учители–инженери и 42 учители по общообразователна подготовка. За нуждите на обучението на бъдещите шофьори ще предоставим терен в близост до училището”, обяви кметът Фандъкова.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267435
© sofia.media всички права запазени