FACEBOOK

София в топ 100 по задръстванията

Прибирането във вечерния пик се забавя с 66%

София попадна в топ 100 на градовете с най-големи задръствания в света. Според класацията на световна компания за навигация, столицата ни е на 24-то място в Европа, по най-тежък трафик и на 83-то в света, предаде БиТВ.

Според класацията всеки ден в задръствания в града губим средно по 38 минути или 144 часа за година. Заради задръстванията времето за придвижване в столицата се удължава с близо 30%. Най-много време в задръстванията прекарваме в час пик вечер - тогава пътуването ни се удължава с цели 66%. Сутрин не е много по-добре – тогава пътуваме с 58% по-дълго.

Според кмета на София, за да се облекчи трафика, повече хора трябва да променят навиците си. „Всички излизаме с автомобилите си и искаме чист въздух… Инвестираме в градския транспорт и се надяваме повече хора да използват алтернативен начин на придвижване”, заяви Йорданка Фанъдкова.

И ако в София се губи много време в задръствания, ситуацията в столицата на съседна Румъния е още по драматична - Букурещ заема 5-то място в индекса за най-големи задръствания. Най-много време се губи в Мексико, Бангкок и Джакарта.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Почина Жорж Ганчев
Почина Жорж Ганчев
19 August 2019 в 12:13
© sofia.media всички права запазени