FACEBOOK

Снегопочистващите фирми в столицата са готови за снега

Снегопочистващите фирми в столицата имат готовност за очаквания сняг. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на откриването на нова ледена пързалка в спортния комплекс на Спортна София в парк Възраждане, предаде Фокус.

Фандъкова заяви, че зам.-кметът Мария Бояджийска днес и утре подсеща снегопочистващите фирми, за да са в готовност за новогодишните празници, за които се очаква слаб снеговалеж. Тя призова шофьорите да са внимателни, защото е възможно да има и заледяване на пътната настилка.

"В по-рисковите места се обработва и рано сутрин, и през нощта там, където има заледявания. Остава фирмите да си свършат работата, защото в противен случай санкциите са сериозни", заяви кметът. По думите й, в новогодишната нощ метрото и наземният транспорт ще работят както всяка година, за да може да се осигури придвижването на хората, които ще посетят концерта на пл. Александър Батемберг.

Фандъкова припомни, че Столична община и БНТ организират съвместно концерт с известни български изпълнители. Кметът призова хората да са дебело облечени заради очакваните ниски температури. "Очакваме и сериозна охрана от страна на СДВР. Ще има 4 КПП-та, които ще проверяват хората и няма да допускат такива във видимо нетрезво състояние или с твърди метални предмети", обясни тя.

"Специално в навечерието на празниците направихме координация със СДВР и с "Пътна полиция" по отношение на входно-изходните артерии на София, но и за движението в града. Продължавам да настоявам по отношение на скоростта да се контролират водачите, защото с пътно-транспортните произшествия непрекъснато се нарушават мантинелите, както и тръбно-решетъчните огради и това бърка в джоба на данъкоплатеца", каза още Фандъкова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени