FACEBOOK

Сменят шадравана с мозаечна карта на Витоша, махат грозното глухарче от стъргалото

На мястото на неработилият и безобразен шадраван, появил се като пъпка на средата на главния столичен булевард Витоша, ще бъде опъната мозаечна карта на софийската планина, на която е кръстена централната търговска улица на милионния град, съобщи пред 19 минути кметът Йорданка Фандъкова.

Тя обеща и премахване на поставеното преди години заради детската Евровизия, проведена у нас, нещо като глухарче, което заема друго възлово място на стъргалото и създава естетически и всякакъв друг дискомфорт на хилядите хора, които преминават по пешеходната зона.

Също вчера от СОС стана ясно, че фирмата – изпълнител GP и дружеството, което осъществява строителния контрол върху ремонта на ул. Граф Игнатиев и градината пред катедралата Св. Седмочисленици ще бъдат глобени – най-вероятно всеки с по милион лева, за ужасяващото изпълнение на обектите.

Преглед на място пред отворената част от минипарка, който 19 минути направи, например показват, че плочките вече „танцуват”, а какво ще се случи с тях в идващия сезон на сериозните дъждове и снегове не е трудно да се досетим. За останалата част от улицата и градината ремонтните дейности продължават още поне месец и се очаква необходимите корекции да бъдат направени.

Има и добра страна – доста хора във вчерашния ден специално се отбиха, за да видят обекта – помежду си го наричаха „туристическа атракция”. Подобна архитектурна чувствителност рядко се забелязва в масовата публика у нас.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени