FACEBOOK

След месец жителите на кв. Младост ще имат ново "зелено" място

Възложител на благоустрояването на зелените площи на територията на парк "Въртопо" е Столична община

След месец жителите на "Младост" ще имат ново зелено място за разходки, отмора, спорт, а за забавлението на децата се изграждат детски площадки в парк "Въртопо" в "Младост" 1. Това написа във Фейсбук кметът на район "Младост" арх. Румен Русев.

"Извърших проверка на строително-ремонтните дейности, които се извършват в момента в парка. Получих от фирмата изпълнител уверение, че всички по изграждането ще приключи в средата на септември. Разгледах подробно проекта и как върви реализацията му на място. Към момента фирмата изпълнява всички дейности коректно, съобразно с проекта", написа още той.

Възложител на благоустрояването на зелените площи на територията на парк "Въртопо" е Столична община. Подходът към парка е от към ул. "Димитър Моллов" в "Младост" 1.

"Проекта е изключително добре обмислен и е предвидена достъпност за майки с колички и инвалиди, като за целта ще бъдат изградени асансьори. Ще има фитнес площадка, както и 2 детски площадки за игра на деца на различна възраст. Тази година са отпуснати пари на за първия етап по изграждането на парка. За следващата е предвиден втори етап, с който парка ще бъде разширен. Там предстоят процедури по отчуждаването на частни имоти", съобщи още Русев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени