FACEBOOK

Слагат камери за 2,5 млн. лв

Камери за 2,5 млн. лв. ще бъдат поставени около НДК и резиденция Бояна, както и по маршрутите до тях. Те ще бъдат свързани в единна система, която ще засича автоматично изоставен багаж или съмнителни субекти. Това е една от мерките, които Столичната община и полицията ще предприемат за председателство ни на ЕС през първата половина на 2018 г.
Над 7,7 млн. лв. осигуряваме тази година от бюджета на Столичната община за изграждането на видеонаблюдение за превенция и реакция при кризисни ситуации, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на заседанието на СОС. Тя посочи, че от тези средства 3,3 млн. лв. ще бъдат отделени за общинската полиция.
„Около 700 000 лв. са за превенция и ликвидиране на последици от бедствия и останалите средства са за развитие на системата за видеонаблюдение“, обясни кметът. И допълни, че се очаква София да бъде изключително натоварена от гледна точка на посещаемост, сигурност и пътна обстановка и затова е необходимо видеонаблюдение по трасетата, по които ще преминават делегациите в района на НДК, засилване на физическата охрана, разширение на видеонаблюдението на места където се събират много хора, допълни тя.
Фандъкова подчерта, че всички мерки за сигурност изискват сериозни инвестиции и увери, че за общината сигурността е на първо място.
Неслучайно този сектор се ръководи лично от кмета, аргументира се тя.
Фандъкова припомни също така, че през последните месеци МВР съвместно със СО разработи концепция за осигуряване на единна система за сигурност.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени