FACEBOOK

Слави Трифонов покани Лили Маринкова в шоуто си

Не можеш да приютиш всички, няма да ти стигне мястото тук, отговори му журналистката

Слави Трифонов покани уволнената от БНР Лили Маринкова на работа в шоуто си. Журналистката бе гост в предаването му в сряда вечерта. „Не можеш да приютиш всички, няма да ти стигне мястото тук”, отказа на водещия Маринкова. Тя разказа, че като шеф на програма Хоризонт е помогнала на настоящия директор на БНР Александър Велев да предава за медията от Германия и по думите й „да получи някакъв договор”, а при връщането си на Драган Цанков той я е уволнил. „Нямаше го години в България, не е следил програмата, а заяви, че е съсипана”, обясни огорчението си Лили Маринкова.
Както 19’ писа новоизбраният генерален директор на БНР Александър Велев се опита да представи уволнението на директорката на Хоризонт като пенсиониране. Истината обаче е, че Маринкова има още 2 години преди да направи стаж за пенсия и директно е била трансферирана на трудовата борса. Освен това дългогодишната журналистка е била премахната не само като директор на Хоризонт, но и като водещ на различни предавания и изобщо журналист в БНР.
Междувременно от СЕМ продължават да мълчат по въпроса, а се занимават със сценариста от Шоуто на Слави Трифонов – Филип Станев. Нека отново да напомним късането на снимка е грозен акт, но е символично, а освобождаването на многогодишна журналистка е съвсем реално.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени