FACEBOOK

Ски сезонът на Витоша ще се забави заради саботаж

Сезонът на Витоша ще се забави след поредната атака срещу съоръженията в планината. Важни компоненти на три от ключовите оръдия за технологичен сняг бяха откраднати дни преди очакваното трайно застудяване, което щеше да позволи използването им, съобщава "24 часа". Съоръженията от години се поставят от "Витоша ски" около пътеката за Меча поляна на единствената хомологирана писта "Витошко лале" 1.

Апашите са използвали тъмнината и са атакували оръдията в нощта на 27-ми декември. Саботажът е извършен чрез кражба на захранващи и информационни кабели и куплунги, без които оръдията не могат да функционират.

Щетите са за около 5000 евро, като паричната стойност не е най-големият проблем за възстановяването им – нужните резервни части трябва тепърва да се поръчат и да бъдат доставени от чужбина.

От дружеството "Витоша ски" се чудят кой би имал интерес да краде такива специализирани кабели, неприложими при каквато и да било друга техника и практически непродаваеми в България.

Заради това се смята, че става въпрос за целенасочен саботаж на старта на ски сезона на Витоша. Престъпниците са заснети от охранителните камери и кадрите вече са изпратени в полицията за разпознаване и образуване на производство.

По време на последните стартове от световната купа на Банско пък бе взривен трансформатор, за да може да се саботира състезанието и така България да влезе в черния списък на ФИС.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени