FACEBOOK

Скандална фирма блъсна паметник на културата, затваря улици без разрешение

Офисите на строителите на метрото Станилов бе гръмнат, в Дружба и Шумане плачат от дефектните им работи за милиони

Скандалната фирма Станилов не само блъсна къща – паметник на културата на две крачки от ... Министерството на културата, но и самоволно затваря, когато си поиска централните столични улици Позитано и Три уши заради строежа, който гради на освободения парцел.

Станилов нашумя в края на миналата година, когато пред офиса на дружеството в Манастирски ливади гръмна бомба. Не стана ясно поради кой проект е предизвикан нечий гняв: дали е заради изграждането на газовата връзка с Румъния – проблемен, но на стойност 4 599 699.75 евро без ДДС или 10, 8 млн. лв. с ДДС, дали е заради прословутото Водно огледало на Кърджали, заради софийското метро или ВиК в Шумен, а може би заради тунела Железница, където тече следствие.

Всички тези проекти станаха скандални. Станилов направи например тунела Цариградско шосе – Дружба за 2,5 млн.лв. на столичната подземна железница, който година след пускането си вече се разпада – капещи стени, рушаща се мазилка, множество напуквания, свидетелства Спаси София през април. И въпреки това фирмата работи и по новата Трета Зелена линия на метрото.

В Шумен пък през май кметът даде 14-дневен срок на Станилов да отстрани дефектите – огромни ями, по улиците след приключване на извършените от фирмата рехабилитация и разширение на канализационната мрежа. Заради нескопосаната й работа по европроекта не фирмата, а Община Шумен – сиреч данъкоплатците, бяха глобени с 980 000 лв. от Брюксел.

В задачата се пита кой е този собственик Георги Станилов, който получава такива щедри поръчки от това управление на национално и местно ниво, изпълнява ги по ужасяващ начин, но взема нови и нови, та и си позволява да се държи по този дерибейски начин?!

След сигнал на 19’ до кмета на София, Столичният инспекторат принуди Станилов да махне огражденията на улици в центъра на столицата, които самоволно от фирмата бяха сложили.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени