FACEBOOK

Синята зона 4 пъти по-евтина за депутатите

Едно паркомясто на НС излиза 185 лв. на месец, а ние броим по 650 лв.

Почти четири пъти по-малко пари отколкото за обикновените граждани и бизнеса излиза на НС паркирането на депутатите, които ходят на работа със собствените си коли и ги спират в района на Синята зона за платен престой до парламента, показа проверка на Монитор.

222 000 лв. на година превежда най-висшата институция в държавата на Столичната общината за 85 места в обособения служебен паркинг между храм-паметника Свети Александър Невски и БАН и за още 15 на площад Александър Първи до сградата на бившия Партиен дом, в която заседават парламентарните комисии и се помещават кабинетите на депутатите.

Така едно от общо стоте паркоместа излиза на НС 185 лв. на месец. В същото време за служебен абонамент за едно място в Синята зона в центъра на столицата, фирмите броят по 650 лв. Таксата за депутатските паркинги е определена още през 2006 г.

Преференциалната тарифа се е запазила и при преподписванията на договора. Включително след премахването на загражденията на депутатския паркинг зад сградата на БАН през 2012 г. и предоговарянето на условията.

За 2016 година фирмите са запазили общо 710 места пред офисите си, като 432 от тях са в Синята зона. Приходите от Служебен абонамент в общинската хазна ще бъдат 5 184 796 лв. Бизнесът плаща месечно по 650 лв. за паркомясто в Синята зона и по 450 лв. в Зелената зона.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени