FACEBOOK

Симеонов: Триумфална победа за държавата по сагата Какаов плаж и Хедон

"С триумфална победа за държавата приключи сагата „Какаов плаж“ и „Хедон“!
На 10 август РЗИ Бургас със съдействието на ОД на МВР Бургас запечата заведенията „Какаов плаж“ на плаж Слънчев бряг – юг и „Хедон“ на плаж Харманите Созопол, заради системни нарушения на Закона за защита от шума в околната среда.

По повод на прекомерния медиен и политически интерес към тези чисто формални административни действия за спазване на законността, информирам заинтересованите и техните покровители, че нарушителите изпълниха законовите предписания на здравните органи и издадоха фирмени заповеди за прекратяване на озвучаването след 23:00 ч. на открити площи.

Днес, 17.08.2018, бургаският административен съд отхвърли единствената жалба срещу затварянето от РЗИ на едно от заведенията като лишено от основание. И така потвърди законността на действията на РЗИ и МВР.

По тези причини, заповедите за спиране на експлоатацията бяха отменени от началника на РЗИ Бургас д-р Паздеров и беше разрешена работата на обектите при стриктно спазване на закона. На нарушителите бяха наложени глоби в максималния размер, предвиден от закона!!!

Още веднъж беше демонстрирано, че законите в България са за всички и когато бъдат прилагани компетентно и последователно, резултатът е неизбежен.
И нощта става време за почивка!

„Нежна е нощта“!", написа вицепремиерът Валери Симеонов във Фейсбук.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени