FACEBOOK

Секат до 3000 болни и опасни дървета в Борисовата градина

Между 2500 и 3000 сухи, гнили и опасни дървета в столичния лесопарк Борисова градина ще бъдат премахнати. Маркираните за отсичане от експертите на Лесотехническия университет са малко над 3400, но част от тях ще оцелеят заради решението на Столичния общински съвет да се сече само в 25-метрова зона навътре от алеите.

Експертите начело с доц. Георги Костов, шеф на катедра Лесовъдство, са работили в района на парка между бул. Драган Цанков, бул. Яворов, бул. Цариградско шосе и ул. Незабравка с обща площ 532,7 дка. На територията има над 60 000 дървета, ще бъдат премахнати около 5% от тях, обясни вчера доц. Костов на членовете на комисията, назначена от столичния кмет.

Тя е начело с човек с уникално за случая име - проф. Палигоров. В състава й е и общинският съветник от БСП Альоша Даков, който освен че по образование е лесовъд, живее до тази част на парка. В състава на комисията са включени и представители на Дружеството за защита на птиците. Сечта ще се извършва единствено от експерти на ОП Управление на гори и земи.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267872
© sofia.media всички права запазени