FACEBOOK

Седмицата става скоростен трамвай до Симеоновско шосе

Трамвай номер 7, който в момента стига до Бояна ще завива от бул. България и ще стига по ул. Тодор Каблешков и нейното продължение покрай Южния парк, което предстои да се прави, чак до бул. Симеоновско шосе. Линията ще бъде скоростна. По нея и сега минават най-новите мотриси в милионния град. Планът е на софийския кмет.

Йорданка Фандъкова припомни, че от 1 юли предстои временното спиране на трамвая за реализиране на недовършените при предишния ремонт на трасето преди 2 години дейности. Реконструкцията ще отнеме около месец и половина – до средата на август, прогнозира кметът. Фандъкова датира и ремонта на 250 м от ул. Каблешков – от Кауфланд до ъгъла с бул. Цар Борис Трети, където към пътя се прибавя по едно платно от двете страни, така че цялата отсечка от бум. Бъкстон да бъде бърза и удобна. Работатата щяла да приключи максимум до края на ваканционния август. Действа се и в дъждовно време, за да не изостава от графика.

Когато приключи работата там, машините ще се пренесат да ремонтират ул. Каблешков в зоната от мола до ул. Костенски водопад, където имаше реконструкция само преди няколко години. Но има нужда от разширяване на улицата, която трябва да се превърне в алтернативно трасе на Околовръстния път и да го дублира поне до мола Парадайз.

Кметът напомни, че сред ремонтите на лятото е и преасфалтирането на част от бул . Левски – от Ректората на СУ до Попа. Другото, след като се пусне метрото, ще се възстанови и поразбитата от строежа на подземната железница връзка от Попа до НДК.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:268126
© sofia.media всички права запазени